KDV Happy Panda is een kleinschalig kinderdagverblijf en hanteert in haar werkzaamheden een aantal belangrijke uitgangspunten:

  • Huiselijke sfeer: een kind voelt zich pas thuis op een groep, wanneer hij/zij zich veilig, welkom en geliefd voelt Oftewel wanneer er een huiselijke sfeer op de groep is. Een gezellige sfeer creëren wij door veel leuke maar ook leerzame activiteiten te doen.
  • Visie van het kind: Op kinderopvang Happy Panda wordt er gewerkt vanuit de visie van het kind. Dit houdt in dat we de behoeften en wensen van het kind belangrijk vinden. Ieder kind is uniek, heeft zijn eigen behoeften en wensen en ontwikkelt zich op eigen tempo. Op kinderopvang Happy wordt er rekening gehouden met het tempo van het kind en is gericht op het individuele kind.
  • Emotionele veiligheid van het kind: Vaste rituelen, ritme en regels oftewel structuur, zorgen ervoor dat kinderen zich zeker gaan voelen. Als het kind zich niet veilig voelt op de groep, dan voelt hij zich niet op zijn plek en wordt hij onrustig. Wij borgen de emotionele veiligheid van uw kind.
  • Aanbieden normen en waarden: Kinderen hebben tijdens hun ontwikkelen de neiging om over grenzen heen te gaan. Steeds weer willen ze meer ontdekken en nieuwe dingen leren. Hadden ze deze drang niet, dan zou hun ontwikkeling stil blijven staan.Kinderopvang Happy Panda ondersteunt het aanleren van het besef van goed en kwaad, het aanleren van een sociale houding (het belang van anderen helpen), open te staan voor andere meningen en je verantwoordelijk te voelen voor je omgeving.

Start typing and press Enter to search